Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?

Baranina na stół

Baranina królowała w Ustroniu, gdzie odbyło się 6. Świeto Baraniny. Ten rodzaj mięsa, po latach znów wraca do łask i zyskuje coraz większą rzeszę swoich fanów. W Ustroniu odbyły sie też Mistrzostwa Polski w Podawaniu tego rodzaju mięsa.

Dorota Kochman, Mariusz Jaszczurowski

Wyniki VI Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny
Udział w Mistrzostwach wzięły ekipy z Polski, Czech i Słowacji.
I miejsce Vendi Culinary Team - Warszawa - Michał Górecki i
Artur Wawer, ekipa obroniła tytuł z tamtego roku.


grillowany comber jagnięcy na sosie pokrzywowo-jarzębinowym w asyście
kulebiaka ze szpinakiem i bryndzą , młodymi karmelizowanymi karotkami
i groszkiem cukrowym

II miejsce GastroArt Team - Garwolin - Marek Rybacki i Zbigniew
Łęgowski

jagnięcina w sosie leśnym na mamałydze ze szpinakiem

III miejsce Moravia Team - Republika Czeska - Karel Drápal i Jan
Jakeš

wariacja morawska - comber jagnięcy w mundurku ze śmietankową
cebulka

Jak skomentował mistrzostwa Carlos Tejera Gonazales, poziom
był niezwykle wysoki, ale zrozumienie dla jagnięciny miały większe
ekipy z środkowej niż południowej Polski i zagranicy.

źródło: ox.pl
dodał: DK,MJ

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: