Baranina na stół
Baranina królowała w Ustroniu, gdzie odbyło się 6. Świeto Baraniny. Ten rodzaj mięsa, po latach znów wraca do łask i zyskuje coraz większą rzeszę swoich fanów. W Ustroniu odbyły sie też Mistrzostwa Polski w Podawaniu tego rodzaju mięsa.
Dorota Kochman, Mariusz Jaszczurowski
Wyniki VI Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny
Udział w Mistrzostwach wzięły ekipy z Polski, Czech i Słowacji.
I miejsce Vendi Culinary Team - Warszawa - Michał Górecki i
Artur Wawer, ekipa obroniła tytuł z tamtego roku.
grillowany comber jagnięcy na sosie pokrzywowo-jarzębinowym w asyście
kulebiaka ze szpinakiem i bryndzą , młodymi karmelizowanymi karotkami
i groszkiem cukrowym
II miejsce GastroArt Team - Garwolin - Marek Rybacki i Zbigniew
Łęgowski
jagnięcina w sosie leśnym na mamałydze ze szpinakiem
III miejsce Moravia Team - Republika Czeska - Karel Drápal i Jan
Jakeš
wariacja morawska - comber jagnięcy w mundurku ze śmietankową
cebulka
Jak skomentował mistrzostwa Carlos Tejera Gonazales, poziom
był niezwykle wysoki, ale zrozumienie dla jagnięciny miały większe
ekipy z środkowej niż południowej Polski i zagranicy.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.