Będzie książka o beskidzkim gotowaniu
3.05.2010 7:00
W Skoczowie ukaże się książka o beskidzkich specjałach kulinarnych. Jej autorami będą mieszkańcy – konkretnie ci, którzy do 15 maja dostarczą do ARTadresu (Skoczów, Rynek 18) swój sprawdzony przepis ze zdjęciem. Książka będzie efektem trwającego właśnie projektu: „Transgraniczne tradycje kulinarne” współfinansowanego z unijnych pieniędzy.
Tymczasem w Miejskim Domu Kultury w Skoczowie już po raz drugi spotkali się kucharze z polskiej i czeskiej strony granicy oraz gospodynie z sołeckich Kół Gospodyń Wiejskich. Wszyscy prezentowali swoje najlepsze dania główne. Można było smakować i poznawać nowe przepisy.
Hanna Blokesz-Bacza
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: