Kiszenie kapusty w beczce w Brennej
28.10.2019 19:00
Jesień to czas kiszenia kapusty. Dawniej było to ważne rodzinne, a nawet sąsiedzkie wydarzenie. Gospodarz przygotowywał drewnianą beczkę, gospodyni obierała główki kapusty, a dzieci myły nogi. W piątek (25.10) w Beskidzkim Domu Zielin Przytulia można było przenieść się w czasie i zobaczyć na własne oczy, jak kiedyś cały ten proces wyglądał.
Komentarze
1
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
2019-10-30 05:35:20
krzysztof.mm:
po statystyce odwiedzin widać od razu, że dziś towarzystwo zamiast samemu kapustę kisić zadowala się oglądaniem c e p e l i a d y
0
0
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: