Kreplik - czyli pączek
12.02.2010 0:05
Powinien być smażony na smalcu ze spirytusem i musi mieć nadzienie z powideł śliwkowych, najlepiej domowej roboty. Tak wygląda prawdziwy beskidzki kreplik – czyli pączek.
Jak co roku, Stowarzyszenie Przyjaciół Miasta IMKO Wisełka wraz z Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle zorganizowało Konkurs na „Najlepsze Beskidzkie Krepliki”. Jego piąta edycja odbyła się w kolybie w dolinie Białej Wisełki.
Hanna Blokesz-Bacza
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.

To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: