Ślimak nie taki straszny
Tym razem pod okiem kulinarnych szefów uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Wiśle poznawali tajniki potraw kuchni polskiej i tradycyjnej. Sporządzali również przeróżne dania z makaronu. Jednak daniem budzącym sporo emocji była potrawa przyrządzana z... ślimaków.
Choć to szkoła gastronomiczna, to jak zaznaczają uczący w niej pedagodzy, nie zawsze ją stać na drogie dodatki czy gotowanie wielu potraw. Dzięki tego typu zajęciom, uczniowie mieli możliwość wzbogacenia swoich wiadomości i umiejętności w zakresie sporządzania dań z makaronów, aranżacji talerza czy technik doboru składników do poszczególnych potraw.
W organizowaniu zajęć kulinarnych pomaga stowarzyszenie Beskidzkie Smaki. Dzięki niemu sponsorzy dostarczają niezbędne do gotowania produkty. Jednak prezes stowarzyszenia zaznacza, że to też pomoc w postaci fachowców z branży gastronomicznej, którzy z uczniami dzielą się kulinarną wiedzą.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.