Sprawdź jak smakuje Wisła
Kuźmiński wiele miejsca w swej pracy poświęca kulinariom. Wisłą - jak mówi - się zachwycił. Dlatego też postanowił przygotować niewielki przewodnik po tym, co jest tutaj smaczne.
„Od żebroczki do lejoków” - to przegląd najciekawszych kulinarnych propozycji, które z Wisłą są związane – i co ważne, to nie tylko stare przepisy, ale dania, które znajdziemy w kartach wiślańskich karczm.
Prace nad książką trwały ponad dwa miesiące. Integralną ich częścią były spotkania z gospodyniami i właścicielami restauracji. Można się podczas nich było dowiedzieć o zagranicznych i polskich szlakach kulinarnych. Zajęcia dotyczyły też tego jak we właściwy sposób zaprezentować i podać potrawy. Bo jak wiadomo, 'je się oczami'. W książce znajdziemy zarówno przepisy na potrawy słone jak i słodkie. Są tam zupy, dania główne, desery, dodatki oraz napitki.
Książka ma być dystrybuowana w Wiśle oraz w księgarniach internetowych.
Hanna Blokesz - Bacza
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.