Zbójeckie specjały w Skoczowie
20.07.2014 18:00
Jagnięcinę mieli do przygotowania kucharze, którzy wystartowali w Konkursie o Złotą Ciupagę podczas VI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej.
Najlepsza okazała się ekipa z Restauracji Riding Club z Radzionkowa (Paweł Grabowski i Adam Szajner), II miejsce – uzyskała – Restauracja Dwór Bismarcka z Mysłowic (Andrzej Łabędzki i Zbigniew Jaworski), III miejsce przypadło ekipie z Hotelu Westin z Warszawy (Paweł Odrzygóźdź i Kamil Mamerski).
W konkursie udział brało 9 drużyn. Zdobywcy pierwszego miejsca wystartują w eliminacjach do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się w Poznaniu podczas Targów Polagra 2014. Otrzymali również nagrodę w wysokości 1.500 zł.
Hanna Blokesz-Bacza
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
![](/files/ox-news.png)
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: