Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?

Zbójeckie specjały w Skoczowie

Jagnięcinę mieli do przygotowania kucharze, którzy wystartowali w Konkursie o Złotą Ciupagę podczas VI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej.

Najlepsza okazała się ekipa z Restauracji Riding Club z Radzionkowa (Paweł Grabowski i Adam Szajner), II miejsce – uzyskała – Restauracja Dwór Bismarcka z Mysłowic (Andrzej Łabędzki i Zbigniew Jaworski), III miejsce przypadło ekipie z Hotelu Westin z Warszawy (Paweł Odrzygóźdź i Kamil Mamerski).

W konkursie udział brało 9 drużyn. Zdobywcy pierwszego miejsca wystartują w eliminacjach do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się w Poznaniu podczas Targów Polagra 2014. Otrzymali również nagrodę w wysokości 1.500 zł.
 

Hanna Blokesz-Bacza

Zobacz film w wersji HD

źródło: ox.pl
dodał: HBB,JB

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: