Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
telewizja

Baranina na stoły

Grilowany comber jagnięcy w likierze miętowym podawany w sosie rozmarynowym. Do tego żubrówka na rydzach smażonych na maśle i haluszki z serem i bryndzą. To zwycięska kompozycja V Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny. Najlepszą ekipą kucharską okazali się Michał Górecki i Artur Wawer reprezentujący jeden z mazowieckich hoteli. Pokonali oni osiem innych ekip, które do Ustronia przyjechały nie tylko z Polski, ale równiez Czech i Słowacji.

W prestiżowym konkursie kulinarnym wystartowali też kucharze z restauracji ze Śląska Cieszyńskiego.  Wprawdzie były to tylko dwie ekipy, ale jedna z nich - restauracja ze Strumienia - zdobyła trzecie miejsce na podium. Organizatorem Mistrzostw była Gromada Górali na Śląsku Cieszyńskim oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. 

Jan Bacza

źródło: ox.pl
dodał: JB

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: