Gotowali po sarmacku
25.05.2010 9:30
Były i szlacheckie słodkości, i mięsiwa. W cieszyńskim Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych podsumowano projekt „Sarmackie tradycje kuchni staropolskiej".
Kilkudziesięciu uczniów przez cztery miesiące poznawało tajniki przyrządzania dziczyzny czy rzadko spotykanych ryb. Efekt nie pójdzie na marne, bo jak twierdzą uczestnicy projektu, powrót do tradycji także w kuchni to coraz silniejszy nurt we współczesnym przemyśle restauratorskim.
Hanna Blokesz-Bacza
LINK DLA ŁĄCZ O SŁABEJ PRZEPUSTOWOŚCI
MATERIAŁ SPONSOROWANY
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: